Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PLANSIZ İNŞAAT VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI TURİZME ÇOK ZARAR VERİYOR.

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2024 14:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 14:01

PLANSIZ VE ASLA BİTMEYEN İNŞAAT VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI YILLARDIR TURİZME ÇOK BÜYÜK ZARARLAR VERİYOR.  

   Turizm bölgelerinde ses, görüntü ve çevre kirliğine karşı inşaat yasağı 1 mayıs yada 15 mayıs tarihlerinde başlıyor.Ancak bu tarihlerin uygulama manasında çokta gerçekçi olmadığı herkes tarafından bilinmektedir.

    Diğer taraftan turizm bölgelerinde inşaat yasağı 1 veya 15 mayısta başlıyor ancak Antalya’ya turist gelişleri Nevruz 15 mart -06 nisan, nisan ayı başlarında ise daha da yoğunlaşmaktır.Avrupa ülkelerinin en önemli tatil günlerinden olan Paskalya inşaat yasağı başlamasından önce (nisan’ın ilk haftası) ve ardından Rusya’da mayıs başındaki tatil dönemi de inşaat yasağı başlama döneminden öncedir.Dolayısı ile halen sürmekte olan inşaat uygulamaları ile bu dönemlerde gelecek olan turistleri adeta yıllardır olduğu gibi cezalandırmış oluyoruz.

    Bu konuda yaşanan sıkıntılar yıllarca olumsuz gelişmelere neden olmuş iptallere varan şikayetler yaşanmış ancak konu yeterince anlaşılamamıştır.Her zaman dile getirilen turizmi 12 aya yayma düşüncesi ise bu tür uygulamalarla tam bir tezat teşkil etmektedir.

    Bu konuda asıl sıkıntının yasal inşaat izin süresinden ziyade inşaat çevresinde yapılan uygulamalarda ortaya çıktığı bilinmektedir.Yapılan inşaat ve çalışmaların yakın çevresini sorumsuzca rahatsız etmesi asıl problemi teşkil etmektedir.Bölgelerimizde yıllardır süren inşaat veya tadilat çalışmaları yapılan yerlerde adeta tüm sokağın veya yakın çevrenin çamur,toz ve gürültü içinde kaldığını bu çalışmaları yapan kişi veya kurumların yeterli hassasiyeti göstermemeleri yanı sıra bu çalışmaları kontrol ve takiple görevli kişi ve kurumlarında çeşitli nedenlerle yetersiz ve etkisiz kaldığı bilinmektedir.Ancak gösterilemeyen bu sorumluluk ve gerekli hassasiyet sonucu turizmimiz yıllardır ağır bedeller ödemektedir.

   Bölgemizde yıllardır devam eden yapılaşma ve diğer inşaat faaliyetlerinden kaynaklanan sorunlara gereken önemi vermeli,radikal kararlar almalıyız.Hepimizin bildiği gibi gelişmiş ülke  şehirlerinden Paris’te,Milano’da ve diğer yerlerde inşaat veya restorasyon çalışmaları yapılmakta ancak gösterilen özen ve standart yaptırımlar sayesinde çevreye minimum düzeyde rahatsızlık vermektedir.

   Turizmin başkenti ve her şeyiyle turizme endeksli bölgemizde inşaat faaliyetlerinde herkesin gerekli sorumluluk bilinciyle hareket etmesi,yasal inşaat yasağı başlamamış olsa dahi gereken hassasiyeti göstermesi herkesin görevidir olmalıdır.

   Turizmde, yüksek sezonda uygulanan inşaat yasağını beklemeksizin mart,nisan,mayıs ve diğer aylarda ülkemize gelen misafirlere dinlenme ve tatil yapabilme koşullarına uygun ortamlar sunmalıyız.Bu konuda yaşanan sıkıntılar turizmimize yıllardır oldukça ağır bedellere mal olmasına rağmen hala gereken sorumluluk ve yaptırımlar hayata geçirilememiştir.

Turizmimiz için çok önemli olan ancak henüz gerektiği kadar önemsenmeyen bu hususta herkes gerekli sorumluğu göstermelidir.

Bu çağrı 35 yıldır karşılık buldu mu ? Tabii ki hayır. “Bu, neden sürekli benim başıma geliyor” diyorsan, Şamanizm “Derssen öğrenene kadar devam eder” der.. Dolayısı ile turizm hala yoksullaştıran ve ucuz hale geldiyse, ders alınmadığı ve gereken yapılmadığı içindir. Velhasıl ders öğrenene kadar devam eder.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.