Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALTI BİN NÜFUSLU AMASRA BAYRAMDA 500 BİN ZİYARETÇİ BEKLİYOR

Bartın’ın 6 bin 600 nüfuslu turistik ilçesi Amasra’da 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi tüm konaklama tesislerinde rezervasyonlar yüzde 90’a ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
ALTI BİN NÜFUSLU AMASRA BAYRAMDA 500 BİN ZİYARETÇİ BEKLİYOR

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, “Bayram süresince yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu yönde bütün tedbirlerimizi aldık” dedi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Amasra Kalesi’nin yer aldığı, Batı Karadeniz’deki yaz turizminin önemli bölgesi olan Amasra ilçesinde Ramazan Bayramı tatili öncesi 5 bin yatak kapasiteli otellerde rezervasyonlar yüzde 90’a ulaştı.

Bakir koyları, tarihi mekanları, doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle de tatilcilerin ilgisini çeken 6 bin 600 nüfuslu Amasra’yı günübirlik tatilcilerle birlikte Ramazan Bayramı tatili boyunca 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Amasra, geçen yıl 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 200 bin, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ise 500 bin tatilciyi ağırlamıştı.

“Bayram tatili süresince Amasra’yı 500 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz”

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, “Amasra, 9 günlük bayram tatiline Amasra Kaymakamlığı’nın koordinesinde işletmelerimizle beraber hazırlandı. Otellerimiz ve pansiyonlarımızda yüzde 90 rezervasyon oranımız var. Tarihi ve kültürel mekanlarımız, müzemizle, balığımız ve salatamız ile tüm Amasra’yı sevenleri bekliyoruz. Bayram süresince 500 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu yönde bütün tedbirlerimizi aldık” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.