Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BATI AKDENİZ'DE 4 KADIN ADAY KAZANDI

Bucak, Korkuteli, İbradı ve Akseki belediyelerini ilk defa kadın adaylar kazandı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ilk kez bir isim 2 dönem üst üste yönetecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
BATI AKDENİZ'DE 4 KADIN ADAY KAZANDI

Yerel seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre birçok ilk yaşandı. Bucak, Korkuteli, İbradı ve Akseki belediyelerini ilk defa kadın adaylar kazanırken, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ilk defa bir isim 2 dönem üst üste yönetecek. Öte yandan CHP’nin adayları Kepez, Serik, Demre ilçelerinde ilk kez seçim kazanmış oldu. En kötü dönemini yaşayan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhur ittifkına rağmen yeniden kazandı…

Batı Akdeniz’de 4 kadın aday belediye başkanı seçildi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin resmi olmayan sonuçlarına göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’nin adayı Muhittin Böcek oyların yüzde 48.60’ını alarak kazandı. 4 dönem Konyaaltı Belediye Başkanlığı yapan Böcek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda da 2’nci dönemine başlamış olacak. Böcek, bu sonuçla birlikte 1993 yılında büyükşehir belediyesi olan Antalya’da ilk defa 2 dönem üst üste belediye başkanlığı kazanan isim oldu.

Burdur Bucak ilçesinde ilk defa Chp adayı Hülya Gümüş, Korkuteli’nde ise CHP’nin ilk olarak açıkladığı ancak YSK’nın adaylığını reddettiği Hasan Can Caran’ın eşi Saniye Caran oyların yüzde 47.15’ini alarak ilçenin ilk kadın belediye başkanı oldu. İbradı’da ise AK Parti’nin adayı Hatice Sekmen oyların yüzde 54.76’sını alarak ilçenin ilk kadın belediye başkanı oldu. Akseki’de CHP’nin adayı İlkay Akca ise AK Parti’nin adayı İbrahim Özkan’ı 18 oyla geçerek oyların yüzde 46.34’ünü alıp ilçenin ilk kadın belediye başkanı oldu.

KEPEZ’DE İLK KEZ KAZANDI

CHP seçim sonuçlarına göre kentte birçok ilke imza attı. 1994’te kurulan ve 3 dönemdir AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hakan Tütüncü tarafından yönetilen kentin en büyük ilçesi Kepez’i de CHP’nin adayı Mesut Kocagöz kazandı. Mesut Kocagöz oyların yüzde 44.17’sini alarak Kepez Belediyesi’ni kazanan ilk CHP’li oldu. Demre’de ise oyların yüzde 30.57’ni alan Fahri Duran, ilçeyi kazanan ilk CHP’li belediye başkan adayı oldu.

SERİK’TE 98 YIL SONRA İLK

1926 yılında ilçe olan Serik tarihinde 98 yıl sonra ilk defa CHP belediye başkanlığını kazanmış oldu. Oyların yüzde 42.39’unu alan Kadir Kumbul aynı zamanda Serik’in ilk doktor belediye başkanı da oldu. Seçimi kazanan Kadir Kumbul için dün gece seçim bürosu ve ilçe binası önünde havai fişek, davul ve zurnalı kutlama yapıldı. Şehrin çeşitli yerlerinde araçlarla konvoylar düzenlendi, kutlamalar sabaha kadar sürdü.

ALANYA’DA 78 YIL SONRA İLK

Alanya’da ise Osman Tarık Özçelik, yüzde 45.32 oy alarak kazandığı ilçede CHP 78 yıl sonra ilk defa seçim kazandı. Özçelik, Seçim Koordinasyon Merkezi Ofisi balkonundan, eşi ve kızıyla birlikte dün gece kalabalığı selamladı. Mazbatayı alıncaya kadar Seçim Koordinasyon Merkezi’nde tebrikleri kabul edeceğini söyleyen Özçelik, Alanya’nın kaderini hep birlikte değiştirdiklerini kaydetti.

EN YÜKSEK OYU UYSAL ALDI

Kumluca’da ise CHP’nin eski milletvekili Aydın Özer, partisinden istifa edip Demokrat Parti’den aday olmuş ancak YSK tarafından adaylığı onaylanmamıştı. Bunun üzerine Özer’in yerine aday gösterilen Dr. Mesut Avcıoğlu, oyların yüzde 42.62’sini alarak belediye başkanı seçildi. Bu sonuçla Avcıoğlu, partisine Türkiye’de 2’nci belediye başkanlığını kazandırmış oldu. Öte yandan 19 ilçedeki sonuçlara göre en çok oyu, yüzde 62.40 ile CHP’nin Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal almış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.