Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAYRAM TATİLİ DOKUZ GÜN

2024 yılında 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı tatili, perşembe ve cuma günleri idari izinle birlikte 9 güne uzatıldı. Özel sektörde idari izin geçerli değil. Kamu kurumları bayram boyunca kapalı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
BAYRAM TATİLİ DOKUZ GÜN

Kurban Bayramı tatili için takvim netleşti.

2024 yılında Kurban Bayramı tatilinin birinci günü 16 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Normal şartlarda bayram tatili arefe günü ile birlikte 4.5 gün sürerken idari izin kararı geldi. Bu gelişmenin ardından özel sektör çalışanları bayram tatili süresini gündemine aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından bayram tatiliyle ilgili alınan kararı duyurdu. Bayram bu yıl 16,17,18,19 Haziran tarihlerine denk gelirken tatil uzatıldı. Bayram tatili boyunca kamu kurumları kapalı olacak. Peki Kurban Bayramı tatili 9 gün mü, ne zaman başlıyor? Özel sektöre bayram tatili kaç gün? İşte, bayram tatiline ilişkin yapılan açıklamalar…

Kurban Bayramı tatili süresiyle ilgili alınan karar açıklandı. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde yükselmesiyle birlikte çalışanlar, aileler, öğrenciler tatil planlaması yapmaya başladı. Haziran ayının üçüncü haftasına denk gelen Kurban Bayramı’nı değerlendirmek isteyenler ise bayram tatili süresine odaklandı. Kurban Bayramı boyunca kamu kurumları kapalı olacak. Belediyeler, valilikler, muhtarlıklar, kaymakamlıklar, noterler, sağlık ocakları, bankalar ve borsa kapalı olacak. Bayram tatili Pazar günü başlarken Çarşamba gününe kadar sürecek. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda idari izin kapsamına alınarak memurlar için tatil uzatılmıştı. Bayram öncesinde tatil planlaması yapacaklar tatil süresine dikkat kesildi. Bayramlar hicri takvime göre hesaplandığından miladi takvime göre her yıl farklı günlere denk geliyor. Peki Bayram tatili 9 gün mü, ne zaman başlıyor? İşte, bayram tatiliyle ilgili detaylar…

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN MÜ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada " Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz. Kurban Bayramı'nın şimdiden milletimiz İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum” ifadelerini kullandı. 


ÖZEL SEKTÖR İDARİ İZİNDEN YARARLANIYOR MU?

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda tatil idari izinle birlikte 9 güne uzatılmıştı. İdari izin 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurları için geçerli oluyor. İdari izin sektörü kapsamıyor. İdari izin ilan edilmesi durumunda bayram tatili memurlar için 9 gün olacak.

BAYRAM TATİLİ HANGİ GÜNLER OLACAK?

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasının ardından takvim belli oldu. Bayram sonrasındaki perşembe ve cuma günlerinin tatile bağlandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.