Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FASELİS VE OLİMPOS IŞIKLANDIRILIYOR.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 Yılı Turizm Verileri Değerlendirme Toplantısında yaptığı açıklamada, Antalya’daki Olimpos, Phaselis, Perge, Aspendos ve Syedra gibi ören yerlerinin aydınlatılarak gece müzeciliği kapsamında ziyarete açılacağını kaydetti. Efes’te başlatılan uygulamanın sürdürüleceğini dile getiren Bakan Ersoy, “Özellikle yaz döneminde kıyı kentlerinde hava sıcaklığı çok yüksek olduğu için turistler otelden çıkamıyor. Gün batımından sonra mümkünse gece gezmek istiyorlar ama hava karardığı için gezdiremiyorduk. Şimdi bu aydınlatma projesi ile hem gün batımında hem de gece 12’ye kadar şehir merkezlerine, turizm merkezlerine yakın olan yerlerde müzelerimizi açık tutacağız” diye konuştu. Bakan Ersoy "gece müzeciliği projesi" kapsamında Faselis ve Olimpos'un ışıklandırılarak gece ziyaretlerine açılacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 00:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
FASELİS VE OLİMPOS IŞIKLANDIRILIYOR.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 Yılı Turizm Verileri Değerlendirme Toplantısında yaptığı açıklamada, Antalya’daki Olimpos, Phaselis, Perge, Aspendos ve Syedra gibi ören yerlerinin aydınlatılarak gece müzeciliği kapsamında ziyarete açılacağını kaydetti. Efes’te başlatılan uygulamanın sürdürüleceğini dile getiren Bakan Ersoy, “Özellikle yaz döneminde kıyı kentlerinde hava sıcaklığı çok yüksek olduğu için turistler otelden çıkamıyor. Gün batımından sonra mümkünse gece gezmek istiyorlar ama hava karardığı için gezdiremiyorduk. Şimdi bu aydınlatma projesi ile hem gün batımında hem de gece 12’ye kadar şehir merkezlerine, turizm merkezlerine yakın olan yerlerde müzelerimizi açık tutacağız” diye konuştu.

Bakan Ersoy'un açıkladığı "gece müzeciliği projesi" kapsamında ışıklandırılarak gece ziyaretlerine açılması planlanan ören yerleri arasında Antalya'daki Olimpos ve Phaselis antik kentleri de var. Faselis ve Olimpos'ta hummalı bir çalışma sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.