Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GELENEKSEL YÖRÜK YÜRÜYÜŞÜNE DAVET

Ülkemiz genelinde hızla tükenmekte olan konar göçer göçünü bizler gerçek bir yörük ailesi ile birlikte gerçekleştireceğiz.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 00:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 00:49
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
GELENEKSEL YÖRÜK YÜRÜYÜŞÜNE DAVET

Yörük; yürüyen türkü demekti, yürüyen Türk demekti...

17 Nisan 2024 tarihinde, Gülnar ilçemizde organize edilen ve toplamda dört gün sürecek olan yörük göçü etkinliğimize doğa ve kültür tutkusu olan, farkındalık yaşamak isteyen sağlık ve ego sorunu olmayan Anadolu’nun bütün coğrafyasından gönüldaşlarımız davetlidir.

Ülkemiz genelinde hızla tükenmekte olan konar göçer kültürümüzün bazı il ve ilçelerde suni olarak gerçekleştirdiği yörük göçünü bizler gerçek bir yörük ailesi ile birlikte gerçekleştireceğiz. Aile ile birlikte bir yörük göçünde yaşanılan bütün faaliyetleri yaşayacağız.

-Etkinlikten neler beklemeliyiz?

● 16 Nisan 2024 tarihinde akşam saatlerinde Gülnar ilçesinde katılımcılar toplanıp, göçüne katılacağımız yörük göçü sahibi sarıkeçili yörüğü aileye yakın olan Delikkaya köyüne araçla intikal edip köyde kamp kurulacak.

● 17 Nisan 2024 sabahı aile ile birlikte yörük göçüne katılınıp belirli bir süre tarihi göç yolu üzerinde eşlik edilip devamında gün boyunca yörük ailesi ile birlikte 7 km Taşeli coğrafyasının muhteşem manzarası içerisinde göçe eşlik devam edecek. (Çobanlık yapma deneyimi yaşamak isteyenler sürü otlatmaya da eşlik edebilir.) Akşamı kamp kurulup gece geçirilecek.

● 18 Nisan 2024 günü yürüyüş biraz daha uzatılıp yaklaşık 12 km muhteşem doğa içerisinde yürünecek. Akşamı Fatma Hanım’ın bahçesinde kamp kurulacak.

●19 Nisan 2024 günü Araçla Aydıncık yönünde hareket edilip Aydıncık’a 10km mesafe kala araçlardan inilip yaya olarak yürüyüşe Akdeniz sahiline kadar devam edilecek.

● Yolculuk sonunda akşam Akdeniz kıyısında kamp kurulup geceyi geçireceğiz. İsteyen Akdeniz’in bu günler ısınan suyunda denizin tadını çıkarabilir.

● 20 Nisan 2024 günü Aynalı Göl’e yürüyüp Aynalı Göl’ü gezdikten sonra proğramı saat 15:00 gibi bitireceğiz. İsteyenler Aydıncıktan otobüs firmaları ile geldikleri memleketlerine dönebilir. Özel araçlarla gelenler ve Gülnar’dan dönmek isteyenler için araçla Gülnar’a dönülünecektir.

Güzel bir anıyı oluşturmak, yeni dostluklar oluşturmak, coğrafyamızda kaybolmakta olan bir kültürü canlı olarak yaşayarak deneyimlemek için katılımlarınızı bekliyoruz.

Fatma Su

İletişim: 0 551 244 37 87

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.