Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İDYROS'TA KAZILAR TEKRAR BAŞLADI.

Daha önce kazılar başlatılan İdyros antik kentinde çalışmalar uzun süredir durmuştu. Tekrar başlatılan kazı çalışmaları sevinçle karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 00:25
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
İDYROS'TA KAZILAR TEKRAR BAŞLADI.

Kemer merkezde bulunan antik İdyros kentinde kazı çalışmaları tekrar başlatıldı.Daha önce başlatılan ancak daha sonra bilinmeyen nedenlerle ara verilen 

çalışmalar sevinçle karşılandı.Antalya müze müdürü Mustafa Demirel tarafından yönetilen kazıda 30'a yakın kişi çalışıyor.

Kazıların ardından ülkemizin en önemli su altı müzesinin de yapılması planlanan İdyros'ta çok önemli kalıntılara ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda Kemer Sualtı Araştırma Merkezi tarafından yapılan sualtı kazılarında Batı Akdeniz'de Tunç Çağı'na ait, MÖ 1600 yılından kalma olduğu tahmin edilen dünyanın en eski batığının bulunmasıyla birlikte Kemer'de beklentiler yükselmişti. İçerisinde bu batık da dahil üç batık ile sualtı arkeoloji eserlerinin sergileneceği Müze projesi Kemer kent merkezinde, denizin kıyısında kazısı devam eden Idyros Antik Kenti'nin içerisindeki 3'üncü derece sit alanında kurulacak. Müze yaklaşık bin 800 metrekarelik alanı kapsayacak.

Faselis,olimpos gibi antik kentlerde devam eden çalışmalar ardından İdyros'ta da başlatılan çalışmaları sevinçle karşılayan Kemerliler yıllardır ihmal edilen Selçuklu av köşkü içinde beklenti içine girdiler.Keza Selçuklu av köşkünde de çalışmalar bir hayli önemli aşamaya gelmiş ancak nedense bir şekilde tamalanıp turizme kazandırılamamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.