Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KEMER'DE DALIŞ TURİZMİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Dalış turizminin en iyilerinden olan Kemer yine büyük ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 20:58
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
KEMER'DE DALIŞ TURİZMİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Kemer Marinadan hergün dalış turları dalış severlerin yoğun ilgisini hissetmeye başladı.

Kemer'de dalış turları yapan Diving Kemer Dalış ekibi,Philip Bekaert ve Suat Karaman sezona Northstar teknesi ile başlangıç yaptılar.

Diving Kemer ekibi yaptığı açıklamada "Umarız Kemer bölgesi olarak gelen turistleri hem dalışı sevdirmek ve memnun etmek için ellerinden gelen en iyi şekilde genç ekip arkadaşları ile iyi bir sezon dileriz." dediler

KEMER TÜRKİYE'DE DALIŞ TURİZMİNİN MERKEZİ OLDU

Turistlerin önemli oranda ilgi gösterdiği Kemer dalış organizasyonlarında haftalık tur için gelen tatilciler, sertifikalarına uygun dalış noktalarında su altının gizemli dünyasını keşfederek keyfini çıkarıyor. Türkiye'nin en önemli dalış merkezleri arasında yer alan Kemer'de 20 dalış okulu bulunuyor.

Pandemiden önce yılda 40 bin dalış yapılan Türkiye'nin en önemli turizm lokomotifleri arasında yer alan Kemer'de Ay Işığı, Kiriş Koyu, Üç Adalar, Fener Sığlığı, Kiriş Mağara Koyu, Kiriş Akvaryum Koyu, Pati Batığı, Sualtı Heykel Müzesi, Paris 2 Batığı da dalış tutkunlarının gözde mekanlarından olarak kabul ediliyor.

Su altı görüşünün çok net olduğu Kemer açıklarında dalış yapan yerli ve yabancı turistler, vatoz, deniz kaplumbağası, nadir bulunan deniz tavşanları, aslan balıkları, ahtapot, müren, akya balığı, papaz balığı, melanur, mürekkep balığı gibi su altı canlılarını yakından görme fırsatı bulabiliyor.

Paris 2 Batığı'na ilgi büyük

Kemer'de dalış için en çok tercih edilen yerlerden biri, her yıl binlerce dalışın yapıldığı Paris 2 Batığı. Dünyanın en iyi dalış noktaları arasında gösterilen batık, 50 metre boyunda, 8 metre eninde ve 551 grostonluk 6 uçaksavar topu ve 2 torpil kovanı bulunan Fransızların ünlü savaş gemisi.

1995 yılında keşfedildikten sonra dalgıçların ve su altı fotoğrafçılarının ilgi odağı haline geldi.

13 Aralık 1917 tarihinde Kemer'de Fransız savaş gemisi Paris 2'yi Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve askerlerinin batırması da ayrı bir önem arz ediyor.

Kemer için ayrı bir öneme sahip olan Mustafa Ertuğrul Aker ve askerlerini merak edenler, Kemer Belediyesi yanında bulunan Mustafa Ertuğrul Aker (Olbia) Parkındaki anıtını ziyaret edebiliyor.

Öte yandan Aker ve askerlerinin Fransız Savaş gemisi Paris 2'yi batırdıkları Kocaburunda bulunan siperler de tarihe ışık tutmaya devam ediyor.

Büyük bir zahmet, azim ve kahramanlık hikayesi olan Paris 2 Batığını yerinde görmek isteyenler, Kocaburundaki siperlere ve Aker ile silah arkadaşlarının kaldığı mağaraya büyük ilgi gösteriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.