Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KEMER'DE YAZA HAZIRLANAN TEKNELERDE SONA GELİNDİ.

Kemer'de yaza hazırlık olarak sona yaklaşan tekne ve yatlar nisan ayı başında denize inecek. Hummalı bir çalışma içinde olan tekneciler artık gün sayıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
KEMER'DE YAZA HAZIRLANAN TEKNELERDE SONA GELİNDİ.

KEMER’DE YAZA HAZIRLANAN TEKNELERDE SONA GELİNDİ.

Kemer marina ve balıkçı barınağında bugünlerde hummalı çalışmalar sürüyor. Geçen yaz boyunca hem tur hem de balıkçı tekneleri hem de yabancı tekneler Akdeniz’in mavi sularında sezonu tamamlamış, bu süreçte kiminin boyası eskimiş, kiminde ise çatlak ve kırıklar oluşmuştu. Tekne sahipleri sezon sonunda karaya çıkardıkları teknelerini yeni sezona yetiştirmek için çabalıyor. Teknelerin boyası yenilenirken, zarar gören yerler onarılıyor.

Kemer Marina ve balıkçı barınağındaki alanlara çekilen yatların, öncelikle alt bölümleri temizleniyor. Ardından yatların eskiyen boyaları ateşle yakılarak, keserle kazınıyor. Eskiyen ve çürüyen ahşap bölümler yeni tahtalarla değiştiriliyor. Kazınan ve yenilenen bölümler zımpara ile temizleniyor. Yatların alt bölümlerindeki açılan tahta araları, ‘kalafatlama’ denilen yöntemle pamukla kapatılıyor. Kalafatlamada özel ustalar çalışıyor. Temizlenen tüm tahta aralarına kalafatlama yapılıyor.

Kazınan ve kalafatlanan ahşap bölümlere, önce astar, sonra macun çekiliyor. Macun çekilen bölümler yağlı boya ile boyanıyor. Yatların su ile temas etmeyen üstü bölümleri, zımparalanarak eski vernikler temizleniyor. Ardından makine ile temizleniyor. Temizlenen bölümlere yeni vernik çekiliyor. Özellikle yatların üst bölümüne su almaması için elyaf kaplama yapılıyor. Elyaflar önce yatın üstüne yapıştırılıyor. Ardından elyafın üstü özel bir madde ile kaplanıyor. Böylece yatın üst bölümünün su almaması ve çürümesinin önüne geçiliyor. Yatın tüm bölümleri, yenileniyor ve yepyeni hale getiriliyor.

Kemer Marina ve balıkçı barınağında her taraf bir şantiye gibi. Yatların arasından, üstünden farklı makine sesleri geliyor. Herkes “ ekmek teknesini” umutla beklediği turizm sezonuna yetiştirmeye, Akdeniz’in mavi suları ile buluşturmaya hazırlanıyor. Tüm yatlar nisan ayı başında denize indirilmeyi bekliyor.

Mesleğinde 40 yıllık tecrübeye sahip Kemer Marina müdürü Levent Tokaç yaptığı açıklamada “ Marina olarak 120 tekne veya yata hizmet verebiliyoruz,ticari tekneler her yıl özel tekneler ise iki yılda bir bakım ve onarım yapmak zorundadır.Akdeniz her şeye rağmen temiz durumda.Marmara’da bakım süresi bazen altı ay bile olabiliyor zira Marmara daha kirli durumda.Tekne tamir ve bakım hizmetleri Kemer’e özellikle kış döneminde ciddi istihdam sağlıyor. Kemer marinacılıkta ilklerden olmasına rağmen gelişme konusunda gerekli adımlar atılmadı ve birçok bölge bu konuda önemli yerlere gitti.” İfade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.