Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KEMER SİVİL TOPLUM PLATFORMU ÇALIŞ'TA BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK.

Kemer sivil toplum platformu Çalış'ta yaşananlarla ilgili bir basın açıklaması yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
KEMER SİVİL TOPLUM PLATFORMU ÇALIŞ'TA BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK.

Kemer sivil toplum platformu yarın Çalış'ta olup bitenlerle ilgili basın açıklaması yapacak.Platformdan yapılan açıklama şöyle:

Değerli Kemer Halkı.

Yediden yetmişe tüm kemerlilerin malumu ve ilçenin bir numaralı gündemi haline geldiği üzere , Kemer' imizin en önemli silüeti, turizm yüzü, milli parkı, tarihi ve kültürel mirasımız olan Çalış Tepesi' ne, ağacına taşına ormanına birtakım ellerce kıyılmış ve ifade edildiği üzere, ranta kurban edilmeklede karşı karşıya bırakılarak, ebedi olarak Kemerden koparılmak istenmektedir.

Bundan yıllar öncesinde de, aklın hayalin alamayacağı bir proje ürünü olarak , bölgeye taş ocağı açılmak istenmiş ve halk olarak toplanıp, birlik ve beraberlik içerisinde, vatandaş duruşumuzu sergileyerek , anayasadan gelen , çevremizi ve yaşadığımız coğrafyayı koruma hakkı ve ödevine istinaden, topluca bölgeye yürümüş, itirazımızı ve buna dair kararlı duruşumuzu sergilemiş, neticesinde de Çalış Tepesini ve dokusunu korumayı başarmıştık... Çalış Tepesi bugünde aynı tehditlerle karşı karşıya ve sizlerin bizlerin kararlı duruşuna bir kez daha ihtiyaç duymaktadır.

Bununla alakalı olarak halktan gelen tepki ve talepler doğrultusunda, kemerin sesini , itirazını ve talebini ilgili makam ve mevkilere , önlem alması gereken birimlere iletmek ve duyurmak için, 24 Mart Pazar günü, öğleden sonra saat 14.00' te , sivil toplum platformları öncülüğünde bir yürüyüş ve akabinde basın açıklaması yapılacaktır. Toplanma ve yürüyüşe başlama yeri Ahmet Erkal Spor Tesisleri önüdür .

Türk Bayraklarımızla beraber, ilgili yer ve saatte buluşmak üzere, hepinize saygı ve sevgilerimizle... 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.