Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KİTAP PINARI ETKİNLİĞİNİN NİSAN BULUŞMASI YAPILDI

Kemerli edebiyatseverlerin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri " Kitap pınarı " etkinliğinin nisan buluşması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 23:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
KİTAP PINARI ETKİNLİĞİNİN NİSAN BULUŞMASI YAPILDI

Kemer'de edebiyatseverlerin " Kitap pınarı" etkinliği Ahsen Yıldız moderatörlüğünde nisan buluşmasını yaptı.Makbule Çapraz,Belma Murtezaoğlu,Cenap Murtezaoğlu,Fethiye Çalışkan,Atilla çalışkan'ın katıldığı toplantının teması George Orwell'di.ATSO toplantı salonunda yaklaşık üç saat süren edebiyat sohbeti çok güzel değerlendirmelere vesile oldu.

Etkinliğin mayıs toplantısı 28 mayıs 2024 Kemer kütüphanesinde gerçekleşecek ve teması Latife Tekin'in " Sevgili Arsız Ölüm" olacak.

Sevgili Arsız Ölüm ne anlatıyor?

Sevgili Arsız Ölüm, modern edebiyatımızda önceli olmayan bir dil, ses ve anlayışla kurulmuş bir romandır. Yazarın öz yaşamını da içeren bir biçimde, Huvat ailesinin köyden kente göçü, aile fertlerinin yoksulluk bilgisi ve geleneksel kültürleriyle kentteki yaşama tutunma çabalarını konu edinir.

Hayvanlar Çiftliği

George Orwell'ın ilk kez 1945 te yayımlanan Hayvanlar Çiftliği (Bir Peri Masalı) adlı eseri 20. yüzyılın klasikleşmiş şiirsel hayvan masalı haline gelmiştir.
George Orwell bu kitabında kendi acı alay ve keskin zekasını da katarak bir çiftliğin hayvanları arasında meydana gelen devrimin öyküsünü anlatırken iktidar, fesat ve yalanların idealizme nasıl ihanet ettiğini de açıkça gösteriyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.