Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RUS BÜYÜKELÇİ, 2024 TURİZM SEZONU İÇİN ÖNGÖRÜLERİNİ PAYLAŞTI

Türkiye turizminin birincil kaynak pazarı Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov 2024 turizm sezonu öngörülerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
RUS BÜYÜKELÇİ, 2024 TURİZM SEZONU İÇİN ÖNGÖRÜLERİNİ PAYLAŞTI

Türkiye turizminin birincil kaynak pazarı Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov, Türkiye’yi ziyaret edecek Rus turistlerin, bu yıl 6,4 milyonu aşmasının beklendiğini söyledi.

Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçisi Aleksei Erkhov, başta trafik kazaları olmak üzere turistlerin mağdur olduğu olayların Türkiye’nin imajını olumsuz etkilediğini söyledi.

Ekonomim Gazetesi’nden Maruf Buzcugil’in sorularını yanıtlayan Erkhov; “Mir” banka kartlarının kullanılamayacak olmasının da konforu azalttığını kaydetti.

“RUS TURİST SAYISININ 6.4 MİLYONU AŞMASINI BEKLİYORUZ”

Türkiye turizminin önemli ülkesi Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçisi Aleksei Erkhov, Rus turistlerin Türkiye’ye olan ilgisinin güçlü olduğunu belirterek, “2024 yılı sonuna kadar Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının 6,4 milyonu aşmasını bekliyoruz” dedi. Geçen yıl Türkiye’ye 6 milyon 313 bin turist yollayan Rusya, Türkiye turizminde birinci sıradaki yerini koruyor. İstatistiklerin, Rusların bir tatil destinasyonu olarak Türkiye’ye olan ilgisinin güçlü olduğunu gösterdiğini belirten Büyükelçi Erkhov, bu eğilimin ne kadar güçlü ve uzun vadeli kalacağının büyük ölçüde Türkiye’ye, “Türk seyahat acentelerine ve otel işletmelerine (en başta da fiyat politikalarının makul olmasına) ve turistlerin güvenliğinden sorumlu olan yerel yönetimlerin yanı sıra finansal koşullar da dahil olmak üzere konaklama koşullarının konforuna da bağlı” olacağını söyledi.

Türkiye’nin turizmde “her şey dahil sistemi” tartıştığına işaret eden Erkhov, Rusların bu sistemden memnun olduklarını hissettirdi. Su sporları, safari, aquaparkları, ATV turları gibi turizm hizmetleri sağlayan kuruluşlara yönelik denetim zafiyetinden ve trafik kazalarından söz eden Erkhov “Turistlerin mağdur olduğu her olay, Türkiye’nin turizm destinasyonu imajını olumsuz etkiliyor.” dedi.   

turizmgünlüğü.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.