Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RUSYA'DAN HAVAALANLARI İÇİN YENİ KARAR

Terör saldırısı sonrasında Rusya’dan havalimanları için yeni karar: Bileti olmayanlar havalimanlarına giremeyecek

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
RUSYA'DAN HAVAALANLARI İÇİN YENİ KARAR

Terör saldırısı sonrasında Rusya’dan havalimanları için yeni karar: Bileti olmayanlar havalimanlarına giremeyecek

Rusya, Moskova’da yaşanan son terör saldırısından sonra güvenlik önlemlerini artırıyor.

Bu kapsamda Rusya’nın önde gelen şehirlerindeki havaalanlarını bir araya getiren Uluslararası Havaalanları Birliği MAA, yolcu karşılamak veya uğurlamak için havaalanlarına girişin bilet olmadan yasaklanması çağrısında bulundu.

Kommersant Gazetesi, bu düzenlemenin 1 Eylül’de yürürlüğe gireceğini bildirdi. Havaalanı yönetimleri, uygulamanın girişlerde kuyruklara neden olacağını ve bunun güvenlik risklerini artıracağını belirtiyor.

Yönetimler, kötü niyetli kişilerin biletsiz olarak havaalanlarına gelebileceğine dikkat çekerek, kafe ve mağaza ziyaretçilerinin azalmasıyla havacılık dışı gelirlerin yüzde 20 ile 50’si arasında bir kayıp yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Rus hükümetinin 1605 numaralı kararnamesi, üçüncü seviye güvenlik uygulanan yerlerde 1 Eylül 2024’ten itibaren biletsiz kişilerin havaalanlarına girişini yasaklıyor.

Kommersant Gazetesi, Moskova ve St. Petersburg’daki havalimanlarında şu anda üçüncü seviye güvenlik uygulandığını aktardı.      Rusya’dan Havalimanları İçin Yeni Karar

Havaalanı yöneticileri, sadece Vnukovo Havalimanı’ndan her yıl 4 binden fazla çocuk, yaşlı ve engellinin refakatsiz olarak uçtuğuna dikkat çekti.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, uygulamanın geçici olduğunu belirtirken, havaalanı temsilcileri ise geçici olarak uygulamaya konulan “üçüncü seviye güvenlik” rejiminin son bir yıldır neredeyse iki haftada bir devreye girdiğine dikkat çekiyor.

kaynak ; turizmgünlüğü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.