Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Venedik’e giriş artık paralı.

Turistlerin akını, çarpık yapılaşma ve iklim sorunları nedeniyle ciddi tehdit altında olan Venedik, Nisan 2024’ten itibaren turistlerden 5 euro’luk “ayakbastı” ücreti alacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 23:09
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
Venedik’e giriş artık paralı.

Venedik, dünyanın en çok turist çeken yerlerinden biri. İtalya’nın kanalları ve gondollarıyla ünlü kenti Venedik’te yetkililer, kentte yaşanan sorunlara çareyi giriş ücreti koymakta buldu.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, 23 Kasım’da düzenlediği basın toplantısında, “Dünyada ilk kez bir şehri rezervasyona uygun hale getiriyorsunuz” diye konuştu. Brugnaro daha önce deyeni düzenlemenin şehrin kapatılması anlamına gelmediğini belirterek, “Belirli dönemlerde turist akışını düzenlememiz gerekiyor. Ama bu tamamen kapatılması demek değil. Venedik her zaman, herkese açık olacak” demişti. 

Yerel yetkililerden yapılan açıklamada şu kişiler düzenlemeden muaf tutuldu: Şehirde yaşayanlar, işe gidip gelenler, öğrenciler ve 14 yaş altındakiler, geceyi şehirde geçiren turistler. 

Giriş ücretini ödeyen her turiste bir QR kodu verilecek. İhlal edenler 50 ila 310 euro’ya kadar para cezasına çarptırılabilecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.