Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İlçe Tarım

Yeni Kemer - İlçe Tarım haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İlçe Tarım haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

KEMER'DE ÇİFTÇİLERE KRİTİK UYARI Haber

KEMER'DE ÇİFTÇİLERE KRİTİK UYARI

Kemer’de Çiftçilere Kritik Uyarı: Belgesi Olmayan Zirai İlaç Alamayacak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen B-Reçete Sistemi kapsamında, 1 Temmuz 2026 tarihinden itibaren Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi bulunmayan üreticilere zirai ilaç satışı yapılamayacak. Yeni uygulama ile bitki koruma ürünlerinin kontrollü kullanılması, pestisit kalıntılarının azaltılması, gıda güvenliğinin artırılması ve tarımsal üretimde izlenebilirliğin sağlanması hedefleniyor. Yetkililer, belge sahibi olmayan üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için başvurularını son günlere bırakmamaları gerektiğini vurguluyor. Kemer’de faaliyet gösteren Kemer Tarım zirai ilaç ve tarım ekipmanları satıcısı Ziraat Mühendisi Seçkin Çelik, uygulamanın önemine dikkat çekerek üreticilere çağrıda bulundu. Çelik yaptığı açıklamada, “1 Temmuz itibarıyla B-Reçete uygulamasına geçilecektir. Bu uygulama kapsamında zirai ilaç alabilmek için Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcı Belgesi zorunlu olacaktır. Belgesi bulunmayan veya yenileme işlemini yaptırmamış çiftçilerimizin vakit kaybetmeden Kemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvurarak belgelerini temin etmeleri büyük önem taşımaktadır” dedi. Yeni sistemle birlikte zirai ilaç satışları dijital ortamda kayıt altına alınacak ve kullanım süreçleri daha etkin şekilde takip edilecek. Tarım sektöründe önemli bir değişiklik olarak değerlendirilen uygulamanın, bilinçli ilaç kullanımını yaygınlaştırması ve sürdürülebilir üretime katkı sağlaması bekleniyor. Kemer’deki üreticilerin, 1 Temmuz öncesinde gerekli belgelerini tamamlayarak yeni döneme hazırlıklı olmaları gerektiği belirtildi.

KEMER’DE TARIMA BİYOTEKNİK DESTEK Haber

KEMER’DE TARIMA BİYOTEKNİK DESTEK

KEMER’DE TARIMA BİYOTEKNİK DESTEK Portakal ve Nar Bahçelerinde Biyoteknik Mücadele Yaygınlaşıyor Kemer’de tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini artırmak ve çevre dostu uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında biyoteknik mücadele uygulamaları her geçen yıl daha geniş alanlara ulaşıyor. Kemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Portakal ve Nar Bahçelerinde Devlet Destekli Toplu Biyoteknik Mücadele Projesi” kapsamında, 2026 yılında ilçedeki 10 mahallede faaliyet gösteren 102 üreticiye destek sağlandı. Proje çerçevesinde uygulama alanı 1.375 dekara ulaşırken, üreticilere toplam 5.500 adet biyoteknik mücadele tuzağı dağıtıldı. Bir önceki yıla göre önemli bir büyüme kaydeden projede, üretici sayısında yüzde 52,2; uygulama alanı ve dağıtılan tuzak sayısında ise yüzde 57,1 oranında artış gerçekleşti. Kimyasal ilaç kullanımını azaltmayı hedefleyen biyoteknik mücadele yöntemleri, zararlılarla çevreye zarar vermeden mücadele edilmesini sağlarken, doğal dengeyi koruyarak sağlıklı ve kaliteli ürün elde edilmesine katkı sunuyor. Kemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, çevre dostu ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla biyoteknik mücadele çalışmalarının önümüzdeki yıllarda da artırılarak devam edeceğini belirtti. Böylece hem üreticilerin ekonomik kayıplarının azaltılması hem de doğal kaynakların korunması hedefleniyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.