Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024’te Turizmcilerin Göz Önünde Bulundurması Gereken Veriler

EHL Hospitality Business School, 2024 yılına yönelik dikkate alınması gereken verileri derledi. İşte turizmcilerin göz önünde bulundurması gereken veri ve istatistikler…

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
2024’te Turizmcilerin Göz Önünde Bulundurması Gereken Veriler

Konaklama yönetimi okulu EHL Hospitality Business School, 2024 yılına yönelik dikkate alınması gereken verileri derledi. İşte turizmcilerin göz önünde bulundurması gereken veri ve istatistikler…

Pandemi sonrasında birçok sektörde önemli değişimler yaşandı. Pandemi sürecinde tamamıyla duran ve 0 noktasını gören turizm sektörü en zor günlerini yaşadı.

Geleceği planlamak adına “veri” ve “veri analizi” günümüzde büyük önem kazandı. Pandemi sonrasında sektörel habercilik alanında da geleceğe yönelik öngörüler sunan ve öngörülerde bulunmaya yardımcı olacak içerik ve haberler önem kazandı.

Konaklama yönetimi okulu EHL Hospitality Business School, konaklama sektörü yöneticileri başta olmak üzere, turizmcilerin 2024 yılında göz önünde bulundurması, dikkate alması gereken veri ve istatistikleri derledi.

Biz de pandemi sonrasında yaşanan değişimi, habercilik alanında yaşanan değişimi göz önünde bulundurarak Hospitality Insights bloğunda yer alan içeriği özetleyerek yer veriyoruz.

İşte EHL Hospitality Business School’un Hospitality Insights bloğunda yer alan veriler şu şekilde:

KONAKLAMA SEKTÖRÜNÜN MEVCUT DURUMUNA İLİŞKİN VERİLER

1. Seyahat endüstrisi 2024 yılında güçlü bir geri dönüşe hazırlanıyor. Bu durum dünya genelinde olumlu gelişmeleri bekleyen otelciler için bir umut ışığı niteliğinde.

2. 2024 yılında oda/yatak talebinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor. (STR / CoStar)

3. Otel dolulukları dünya genelinde gelecek yıl %2.5 oranında artacak.

4. Ortalama Günlük Ücretlerin (ADR) önümüzdeki 12 ayda %4.9 oranında artış göstermesi öngörülüyor. (Siteminder)

SEKTÖR GÜÇLÜ BİR BÜYÜME BEKLİYOR

1. Konaklama sektörü, 2022 yılında 4.390 milyar dolar seviyesinden 2023 yılında 4.699 milyar dolar seviyesine yükselerek; %7’lik yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) kaydederek; kayda değer bir büyüme yaşadı.

Bu önemli büyüme, sektörün dayanıklılığının ve son yıllarda ortaya çıkan zorlukların üstesinden gelme yeteneğinin kanıtı oldu. (The Business Research Company: Hospitality Global Market 2023 Raporu)

2. Konaklama sektörünün 2027 yılında küresel ölçekte 5.816 milyar dolar seviyesine yükselerek; %5.5’lik bir yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) kaydetmesi öngörülüyor. (Globe Newswire – Hospitality Global Market 2022 Raporu)

ALT VE DİĞER SEKTÖRLERDEKİ BÜYÜME EĞİLİMLERİ

1. Online sipariş, yemek teslimat servis ve hizmetleri pandemi döneminde önemli bir büyüme kaydetti. Bu pazarın 2023 yılından 2028 yılına kadar yılda ortalama .47 oranında büyümesi öngörülüyor. 2028 yılına kadar bu pazarın 1.79 trilyon ABD Doları hacmine ulaşması öngörülüyor. (Statista)

2. İş seyahatlerinin tatiller ile birleştirilmesiyle bleisure pazarının yükselişi devam ediyor. Bleisure turizm pazarının, 2023 yılını yaklaşık 594.51 milyar ABD doları hacmiyle kapattığının açıklanması öngörülüyor. Bleisure pazarının 2023 yılından 2032 yılına kadar yılda ortalama %8.9 oranında büyüme kaydederek; 2032 yılında 731.4 milyar Dolar seviyesine ulaşacağı öngörülüyor. (Future Market Insights)

3. Küresel sağlık turizmi ve wellness segmenti hacminin 2025 yılına kadar yaklaşık 7 trilyon ABD dolarına ulaşacağı tahmin ediliyor. (Statista)

PAYDAŞLARIN PAZAR PAYLARINA İLİŞKİN VERİLER

1. Airbnb’nin piyasa değeri 2023 yılında 92.11 milyar ABD doları seviyesine ulaştı. Bu rakam, bir önceki yıla göre yaklaşık 54.13 milyar dolarlık bir artışa işaret ediyor. (Statista)

2. Airbnb, konaklama tercihleri arasında %20’nin üzerinde bir pazar payına sahip durumda. Ancak artan kira fiyatları nedeniyle bu pazar payının düşüş gösterebileceği öne sürülüyor. (HelpLama)

3. Booking.com, 9 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli seyahat ve turizm markası konumundadır. (Companies Market Cap)

4. 2023 itibarıyla Hilton, 11.7 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en değerli otel markası olmasına rağmen Wyndam Hotels grubu en fazla mülke sahip durumda. (Brand Directory)

5. 2024 yılında dünya çapında 2 bin 707 otelin daha kapılarını açacağı tahmin ediliyor. (Statista)

KONAKLAMA, EĞLENCE SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM VE MESLEKLERE İLİŞKİN VERİLER

1. Seyahat endüstrisi ve turizm sektörünün, 2020 yılında istihdamda sert düşüş yaşamasının ardından istikrarlı bir büyüme trendi sergileyerek; 2023 yılında yaklaşık 320 milyon kişiye istihdam sağlaması bekleniyordu.

Pandemi sürecindeki düşüş istihdam rakamlarının 2019 yılındaki 334 milyon çalışan seviyesinden 271 milyon çalışan seviyesine düşmesine neden oldu. Ancak sektör artık toparlanma yolunda ve istihdam fırsatları bir kez daha istikrarlı bir şekilde artıyor. (Unilever)

2. Oteller, sektörün gerçek anlamda toparlanmanın beklendiği 2025 yılına kadar; personel sıkıntısıyla mücadele edecek. (STR and Tourism Economics)

3. Bugünkü koşullarda konaklama çalışanlarının yalnızca %28’i tam zamanlı olarak çalışmaktadır. (Labour Market Insights)

SEYAHAT ENDÜSTRİSİ VE TURİZM SEKTÖRÜ İSTATİSTİKLERİ

1. Öngörülen pazar hacminin 2028 yılına kadar 1.063 milyar ABD doları seviyesine ulaşması ve 2023 yılından 2028 yılına kadar gelirin yıllık ortalama %4.42’lik büyüme göstermesi bekleniyor. (Statista)

2. 2028 yılına kadar “online satışların” seyahat ve turizm alanındaki toplam gelirin %76’sını oluşturacağı tahmin ediliyor. (Statista)

FARKLI ALANLARDAKİ BÜYÜME EĞİLİMLERİ

1. Küresel turizm harcamalarının, tatil amaçlı seyahatlere yönelik güçlü talebin etkisiyle önceki rekorları kırarak 2 trilyon ABD doları seviyesine ulaşacağı öngörülüyor. (Euromonitor International)

2. 2024 yılında en hızlı büyüme kaydeden turizm destinasyonları; Tunus, Meksika, Fas, Dominik Cumhuriyeti ve Sri Lanka olacak. (Travel Off Path)

YURT İÇİ VE YURT DIŞI SEYAHATLER İLE İLGİLİ VERİLER

1. Yurt dışı seyahatler, pandemi sonrasında toparlanma gösterdi. Ancak 2024 yılı için seyahat severlerin, tercih öncelikleri yurt dışı seyahatlerden yana olsa da “yurt içi seyahatlerin daha çok bütçe dostu olduğu” gündemde (Travel + Leisure)

2. Küresel çapta iş seyahatleri 2024 yılında tamamen iyileşme kaydedecek. 2022 yılında iş seyahatlerinde oranında artış kaydedildiği belirtiliyor. İş seyahatlerinde en büyük büyümeyi ABD ve Çin (%30’ar oranda) görecek. (Leslie Josephs)

SEYAHAT VE TURİZM SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM VE MESLEKLERE İLİŞKİN VERİLER

1. Seyahat endüstrisi ve turizm sektöründeki istihdam, 2023 yılının sonunda öngörülen 320 milyon kişi ile hâlâ pandemi öncesi seviyelerin altındaydı. Ancak artan seyahat talebiyle birlikte bu sektördeki çalışan sayısının 2033 yılına kadar 430 milyona çıkması bekleniyor. (Statista)  Turizmcilerin Göz Önünde Bulundurması Gereken Veri ve İstatistikler

2. Açık pozisyonlara başvuracak adayların pandemi öncesine göre farklı beklenti ve öncelikleri söz konusu… Adaylar, esnek çalışma düzenlemeleri, mesleki beceri eğitimleri, çeşitlilik ve katılım bekliyorlar. Oteller açık pozisyonları doldurmak için uyum sağlamak zorunda kalacak. (AHLA)

3. Dijitalleşme, teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı yeni pozisyonlar ortaya çıkacak.

 DEMOGRAFİK İSTATİSTİKLER: 2024 YILINDA KİMLER SEYAHAT EDİYOR?

1. Seyahat endüstrisi giderek dijitalleşiyor. Seyahat severlerin %67’sinin 2024 yılında seyahat rezervasyonlarını internet üzerinden yapacağı öngörülüyor.

2. Luxury seyahatleri tercih edenler ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Asya Pasifik ülkelerinde, eko turizm, macera turizmini tercih edenler Asya Pasifik ve Avrupa ülkelerinde, kültür turizmini tercih edenler ise Avrupa ülkelerinde yoğunlaşıyor.

3. Spor turizmi paket turu satışlarının 2023 yılına göre 2024 yılında oranında artış göstereceği öngörülüyor. (Euromonitor International)

turizmgünlüğü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.