Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KEMER'DE SEÇİME ÜÇ GÜN KALA ÖNE ÇIKANLAR..

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2024 23:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 23:36

Seçimlere üç gün kala Kemer'de yerel siyaset 300 rakımlı Çalış tepenin soğuk zirvesininin eteklerinde yoğunlaştı.

Kemer'deki yerel siyasi gelişmelerin başında Çalış etrafında olup bitenler geliyor.İşin ilginç tarafı ise pek çok adayın yarıştığı seçimin baş kahramanı ise Turizm bakanı Ersoy.

Bakan Ersoy'un baştan beri Kemer'de siyasi aktör olduğu biliniyor.Rahman Şeker'in adaylığında da en önemli faktör olduğu kamuoyunda dile getiriliyor.

Bakanı asıl öne çıkaran konu ise, neredeyse Kemer'i neredeyse mesken etmesine rağmen Çalış'taki yaban keçilerinin akibeti ve C.med otelin yeni işletmecisi tarafından, milli park ve sit alanında olmasına rağmen tahsis genişletmesiyle ilgili sessizliğini koruması.Geçtiğimiz günlerde kesim yapılan bölgeye gidenler otelin güvenlikçileri tarafından sit alanı ve ormanlık bölgeye sokulmamışlardı.

Bakanın sessizliği ve uzun zamandır bu konularda açıklama yapmaması, bir çok rivayete de izin veriyor.Bu, halk arasında dolaşan rivayetlerden biri de eski c. med'in işletmesini Bakan Ersoy'un aldığı ve tüm bu tasarufları yaptığı şeklinde konuşuluyor.

Bakan bey'den açıklama gelmedikçe söylentiler çoğalıp gidiyor.

Hem sit alanı hem de milli park içinde yapılan ağaç katliamı ,hakın Likya yolu parkuru olarak yıllardır kullandığı bölgeye güvenlikçiler tarafından sokulmaması.Mustafa Ertuğrul mevzilerine de aynı yolun kullanılması Kemerliler de geniş tepki yarattı.

Ayrıca yıllardır Çalış'ın simgesi olan Dağ keçilerinin ne olduğu bilinmeyen akibeti halkta derin endişe yaratıyor.

Seçimlere sayılı gün kala, Bakan Ersoy'un Rahman Şeker'e yaptığı destek Şeker için en önemli bir seçim denklemine dönüştü.!!

Zira, Kemer halkı geçtiğimiz yıllarda Fettah Tamince ile çok sıkıntılı süreç yaşamıştı.Tamince'de bölgemizde koy ve sit alanları için bir çok projeile baş ağrısı yaratmıştı.Öyle ki,aldığı siyasi güçle Faselis'e otel yapacak - Phaselis dream- kadar proje ve fikirlere cüret etmişti.

Son günlerde ortaya çıkan gelişmeler yeni bir Tamince projelerine doğru gidiyor.Kemerlilerin temel kaygısı bu.

Tüm bu gelşmeler Rahman Şeker'in başında  adeta giyotin gibi sallanıyor.

Bakalım görelim..

Siyasette diğer öne çıkan konu ise, CHP Kemer'de ve Antalya'da aynı şey yaşanıyor.

CHP adayları Böcek ve Topaloğlu aynı davranış içinde.Haklı olarak oy devşirmek için diğer partililere taklalar atarken gerçek ve samimi partiilere mesafeli olmaları.

Kemer ve Antalya'da görüştüğüm birçok ideolojik ve tarihsel bakımdan CHP'li kişiler bu konuda çok kızgın.Kendilerini çantada keklik veya - kurşun asker - görenlere çok tepkililer.

Velhasıl, seçim döneminde partisi zarar görmesin diye hiçbir oluşuma katılmayan gerçek partililer itilmiş kakılmış , dışlanmış hissediyor ve maalesef pazar günü bir tercih kullanmada oldukça kırgınlar.

Parti anlayışı içinde Ekmelettin'e bile oy veren gerçek partililer bu kez ciddi manada demorelize vaziyette.

Bu konu sadece seçim dönemiyle alakalı bir konu değil ayrıca, yıllardır devam eden bir vaka.

Bunu en iyi anlamanın yolu ise CHP Kemer meclis yapısına bakınca görülüyor.

Kemer'de çantada keklik görülen,süreçte dışlanan partinin gerçek sahiplerinin katılımı da önemli bir faktör olacak gibi.

Seçimlere üç gün kala ortaya çıkan gelişmeler bunlar.İzleyip görelim bakalım,zaman ne gösterecek..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.