Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KEMER'E KIYMAYIN EFENDİLER.

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2024 01:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 01:55

Geçtiğimiz hafta yaptığım yaklaşık on günlük Zonguldak ve Bartın ziyaretim vesilesiyle bazı gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle içinde bulunduğumuz kış aylarına rağmen, ülkemizin çok büyük bölümünde olduğu gibi kış günleri alışılmışın dışında güneşli geçiyor.5-10 yıl önce bilim adamlarının bahsettiği küresel ısınmanın etkileri artık iyice hissedilir oldu.Tüm gelişmiş ülkeler bu konuda yıllardır kafa patlatıyor meseleye. Artık ülkemizin de bu konuda somut adımlar atma zamanı geldi de geçiyor bile.Özellikle bizler gibi turizmle yaşayan bölgeler olarak soruna çok daha fazla önem vermeliyiz.Tarımda ve su sorununda yaşananlar iyice kendini hissettiriyor artık. Ülkemiz ve bölgemizde yönetici konumunda bulunanlar ve herkes küresel ısınma konusunda artık ciddi adımlar atmalı.

Dikkatimi çeken ikinci konu ise,yerel seçimlerle ilgili.Ziyarette bulunduğum Amasra,Bartın ve Zonguldak olmak üzere pek çok yerde seçimlerin sakin geçtiğini gözlemledim.Bu sakinlik akşam saatlerinde vardığım Antalya’dan Beldibi –Jandarma  kavşağına kadar sürdü.Oradan itibaren otobüsler,midibüsler afişler,yolun ve kavşakların her tarafını saran posterler eşliğinde Kemer’e vardık.

Ertesi gün Kemer’e indiğimde ise ortaya çıkan kaos tam bir felaketti. Arıtma tesisi alt yapı çalışmaları ve her köşe başında bulunan otobüs ve midibüsler nedeniyle inanın işyerime nasıl gideceğimi bilemedim.Üstelik altyapı çalışmaları nedeniyle sıkışan trafiğe birde sesli bir şekilde ağır ağır tur atan seçim otobüsleri de eklenince işyerime gitmek tam bir kaosa dönüştü.

Bu defa seçim yarışı otobüs,bez afişler ve kavşakları adeta istila eden posterler yarışına dönmüş.Üstelik periyodik olarak seçim otobüslerinin sesli propaganda yapması yerel seçimleri kaotik bir manzaraya dönüştürdü.Özellikle hasta olan,yaşlı kişiler ve küçük çocukları olanlar bu konuda çok sıkıntı yaşıyor ve gelinen nokta Kemer’e hiç yakışmıyor.İnanın bir hafta önce gittiğim turizm şehri Amasra’da sanki seçim yokmuş gibi idi.İki-üç tane belli noktada hazırlanmış billboard dışında insanları rahatsız edecek hiçbir abartılı görseller yoktu.

Lütfen, siyasi partilerimizin yetkilileri biran önce bir araya gelerek, bir etik anlaşmaya varsınlar ve Kemer’de ortaya çıkan bu manzarayı ve ses kirliliğini bir turizm şehrine yakışır bir duruma getirsinler.

Zaten, halen altyapı,arıtma ve kaldırım çalışmaları nedeniyle oldukça olumsuz görüntüye sahip Kemerimize kıymayın efendiler..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.