Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemer'e TOKİ gelsin mi,gelmesin mi..

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2024 22:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 23:22

TOKİ KEMER’E GELSİN Mİ, GELMESİN Mİ..

Son günlerde Kemer’de tartışılanların başında gelen mevzu ; Kemer’e TOKİ gelsin mi gelmesin mi.

Yok arazi yokmuş, yok efendim,önceki arazi neden satılmışmış ,vs.vs.

1980’lerin başında dünya bankası projesi olarak Kemer’i planlayanlar, marinası,altyapısı,ticari alanları,konaklama gibi detayları harika bir şekilde planlamıştı.Bu planlamaların içinde memur ve çalışanlar için 126 adet lojman ve 70 adet bekar memurun kalacağı -5 yıl süreyle- sosyal konutlar vardı.Bu düşünce Kemer’e gelen polis,öğretmen,maliyeci gibi memurların en azından 5 yıl konut sorunu yaşamamasıydı.Bu proje zamanla günün ihtiyaçlarına göre arttırılarak çok iyi bir noktaya gelebilirdi.

Ama ne oldu .Bu sosyal proje geliştirilmek yerine, arazisi birilerine peşkeş çekilerek sözüm ona depreme dayanıksız masalıyla içindeki memurlar apar topar dışarı atılarak yerle bir edildi.Ne hikmetse, depreme dayanıksız olarak yıkılanlar tuz-buz olurken çeşitli nedenle yıkılmayan binalar bugün hala Kaymakamlık binası,adliye binası,nüfus müdürlüğü gibi faaliyetlerine devam ediyor ve günlük olarak binlerce kişi bu binalarda çalışıyor yada hizmet alıyor…Hani bu binalara girmek hayati tehlike arz ediyordu..!!

Birilerine peşkeş çekilen bu arazi ki,sanıyorum itiraz davaları sürüyor ama ortada binalar yok.Hatta hiç unutmuyorum acilen o sosyal konutlar yıkılırken tam da turizm sezonu ortasında inşaat yasağı olmasına rağmen korkunç gürültüler yapmıştı. Hiç kimse bu gürültülü yıkımlara engel olamamıştı.

Yüksek makamlardan gelen Kemer’deki sosyal konutların bulunduğu araziyi iç etme düşüncesi,bugün Kemer’i memurlar ve diğer görevliler için erişilmez hale getirmiştir.

Ülkemizin son yıllarda yol geçen hanına dönmesi,yaklaşık 10 milyon yabancının ve Rusya –Ukrayna savaşı nedeniyle ülkemize göç etmeleri konut bakımından ciddi bir kaosa dönüşmüştür.

Özellikle Kemer gibi rantın yüksek olduğu yerlerde daha önce yapılmış hazır sosyal tesisleri anlamsızca yıkmak Kemer için olaya tuz biber ekmek olmuştur.

Şimdi de duyuyoruz ki TOKİ için arazi arıyorlarmış birileri.

Aklınız hazır sosyal konutları yıkarken neredeydi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.