Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇALIŞ'TA TEL ÖRGÜ NEDENİYLE YABAN HAYATI TEHLİKEYE GİRDİ

Çalış'ta yeni otel alanının tel örgülerle çevrilmesi yaban hayvanları için sıkıntılar yaratıyor. Orman kesimi sonucu genişletilen bölgenin tel örgü ile kapatılması bölgedeki ekosistemi tehdit ediyor. Yaban hayatı ve kaplumbağalar için endişeler artıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 23:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 23:56
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
ÇALIŞ'TA TEL ÖRGÜ NEDENİYLE YABAN HAYATI TEHLİKEYE GİRDİ

Çalış'ta yeni otel tahsis alanının tel örgülerle çevrilmesi, yaban hayvanarı için önemli sıkıntılar yaratıyor.

Bilindiği gibi Çalış'ta ilave tahsisle birlikte genişletilen ve orman kesimi yapılan bölge bir süre sonra tel örgüyle denize sıfır olarak kapatılmıştı.

Likya yolu ve sit alanının da tel örgüyle kapatılması geniş tepkiyle karşılanmıştı.Son olarak Mustafa Ertuğrul mevzilerinin de tel örgüyle kapatılması bardağı taşıran damla olmuştu.

Otel alanını tel örgüyle kapatılması bölgedeki yaban hayatı içinde, yeni zorlukla ortaya çıkarttı.Su kaynakları ve üreme alanlarının tel örgüyle kapatılması bölgede binlerce yıldır var olan ekosistemi de tamamen ortadan kaldırdı.

Fotoğrafta görüldüğü gibi bir kaplumbağanın çaresizliği ,durumu çok net olarak ortaya koyuyor. Artık binlerce yıldır yaşadıkları bölgenin tel örgüyle kapatılması onlar için bambaşka sorunları ortaya çıkarttı.Aynı sıkıntılar bölgedeki tüm canlılar için de yaşamsal sonuçlar yaratacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.