Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KURBAN BAYRAMI SEKTÖRE NEFES OLDU AMA TEMKİNLİYİZ

2026 turizm sezonuna düşük seyirle başlayan sektör, Kurban Bayramı ile hareketlendi. MG Otelleri sahibi Murat Gökhan, bayramın moral verdiğini ancak artan maliyetler ve rekabet nedeniyle temkinli olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2026 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2026 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
KURBAN BAYRAMI SEKTÖRE NEFES OLDU AMA TEMKİNLİYİZ

KURBAN BAYRAMI SEKTÖRE NEFES OLDU AMA TEMKİNLİYİZ

MG Otelleri Sahibi Murat Gökhan: “Kısa vadeli beklentilerle ilerleyen bir sezon yaşıyoruz”

2026 turizm sezonuna beklentilerin altında başlayan turizm sektörü, Kurban Bayramı ile birlikte hareketlenirken, sektör temsilcileri bayram sonrası döneme temkinli yaklaşıyor. Özellikle Antalya ve Kemer bölgesinde sezonun geç başlaması, artan maliyetler ve uluslararası rekabette yaşanan zorluklar turizmcileri düşündürmeye devam ediyor. MG Otelleri sahibi Murat Gökhan, sezonun gidişatını, bayram etkisini ve sektörün geleceğine ilişkin beklentilerini değerlendirdi.

“Bayram sektöre moral ve hareketlilik getirdi”

Kurban Bayramı’nın turizm sektörü açısından önemli bir can suyu olduğunu belirten Murat Gökhan, özellikle iç pazarda yaşanan yoğunluğun işletmelere moral verdiğini söyledi.

“Sezon açıkçası beklediğimiz hızda başlamadı. Gerek Avrupa pazarındaki ekonomik sıkıntılar gerekse bölgemizde yaşanan jeopolitik gelişmeler insanların tatil planlarını etkiledi. Ancak Kurban Bayramı ile birlikte özellikle yerli turist hareketliliği sektöre ciddi anlamda nefes oldu. Bayram dönemi oteller açısından moral verici geçti.”

Gökhan, bayram döneminin tek başına sezonu kurtarmaya yetmeyeceğini ancak sektör adına önemli bir motivasyon oluşturduğunu ifade etti.

“Haziran ortasına doğru yeniden ivme bekliyoruz”

Bayram sonrası dönemde bir miktar durgunluk yaşanabileceğini belirten Gökhan, asıl beklentinin haziran ayının ikinci yarısında olduğunu dile getirdi.

“Bayram sonrası kısa süreli bir yavaşlama yaşanması olağan. Ancak haziran ortasından itibaren özellikle dış pazarlardan rezervasyonların hız kazanmasını bekliyoruz. Turizmci artık uzun vadeli plan yapamıyor. Eskiden sezon öncesi aylar öncesinden doluluklar netleşirdi, bugün ise rezervasyonlar son dakika geliyor. Bu nedenle kısa vadeli beklentilerle ilerleyen bir sezon yaşıyoruz.”

“Uluslararası rekabette dezavantajlı durumdayız”

Türkiye’nin turizmde güçlü bir destinasyon olmasına rağmen son dönemde maliyetler açısından rakip ülkelere karşı dezavantaj yaşadığını vurgulayan Murat Gökhan, fiyat politikalarının sektörde baskı oluşturduğunu söyledi.

“Bugün baktığımızda Mısır, Tunus, Yunanistan gibi destinasyonlarla ciddi bir rekabet içindeyiz. Ancak artan enerji, personel ve işletme maliyetleri bizi fiyat konusunda zorluyor. Uluslararası rekabette dezavantajlı bir dönemden geçiyoruz. Buna rağmen hizmet kalitemiz, doğamız ve misafir memnuniyetimiz en büyük avantajımız.”

“Kemer küçük işletmeleriyle farklılaşıyor”

Kemer’in sadece büyük tesislerden oluşmadığını, özellikle küçük ve orta ölçekli otellerin bölge turizmine önemli katkı sunduğunu ifade eden Gökhan, butik ve aile işletmelerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

“Kemer’in ruhunu küçük oteller oluşturuyor. Misafirle birebir temasın olduğu, samimiyetin hissedildiği işletmeler hâlâ tercih sebebi. Ancak küçük işletmelerin üzerindeki maliyet baskısı ve bürokratik yükler hafifletilmeli. Bölgenin sürdürülebilir turizmi için bu işletmelerin ayakta kalması çok önemli.”

“Temennimiz sezonun ikinci yarısının güçlü geçmesi”

Sezonun henüz bitmiş bir tablo sunmadığını belirten Gökhan, temmuz ve ağustos aylarının belirleyici olacağını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Turizm umut işi. Şu an temkinli iyimser bir noktadayız. Bayram bize moral verdi ama asıl önemli olan sezonun devamlılığı. Haziran ortasından itibaren ivmenin yükselmesini, temmuz ve ağustosta daha güçlü bir tablo oluşmasını bekliyoruz. Temennimiz hem işletmeler hem de bölge ekonomisi adına verimli bir sezon geçirilmesi.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.